De toorn van Balor

Picture

Première: 

België, Vlaanderen: 4 september 2010 (Nickelodeon)
Nederland: 4 september 2010 (Nickelodeon)

Speelduur ca. 40 minuten

Het verhaal

Wanneer Anastacia in een museum een torque ‘past’, worden de Vijf teruggekatapulteerd naar de tijd van de Kelten. Cernunnos, god der Kelten, heeft hen geroepen om Ward te redden van Balor, interim-koning der Kelten en druïde van het donkerste soort. Die wil zich, onder het mom van een “levensnoodzakelijk offer”, van de jongen ontdoen omdat de plaatselijke ziener hem heeft voorspeld dat Ward de nieuwe koning zal worden.
De Vijf weten het offer te verhinderen, maar komen samen met Ward in de kerker van Balor terecht. De enige manier waarop Ward zijn aanspraak op de troon hard kan maken is door de Steen van Fal aan te raken, de magische steen die een schreeuw geeft als de rechtmatige koning hem aanraakt. De Steen bevindt zich in de burcht van Balor, maar niemand weet waar.
Samen met de Vijf gaat Ward op zoek. Ondertussen doet Balor er alles aan om hun missie te saboteren. Maar uiteindelijk slagen ze er in de Steen van Fal te vinden en Balor van de troon te stoten. Ward wordt koning en Cernunnos stuurt de Vijf terug naar het museum, maar net voordat Anastacia de torque omdoet, zodat er ogenschijnlijk niets is gebeurd. Of toch?