Seizoen 6 deel 1

Aflevering 518 (114)
Uitzenddatum: 14 maart 2011
De vijf wonen al een maand zonder begeleiders in het Huis Anubis. Anastacia, Raphael en Marcel maken er een feestje van, maar Sterre heeft na al die tijd nog steeds dezelfde nare droom over Kai en Ewan. Pim probeert haar gerust te stellen: het is voorbij. Hij weet niet dat Thomas ondertussen een opdracht krijgt van Morgana le Faye. Een opdracht die veel te maken heeft met de Vijf.

Aflevering 519 (115)
Uitzenddatum: 15 maart 2011
Pim leest een boek over Morgana. Tegelijkertijd krijgt Thomas belangrijke informatie over de vijf. Anastacia besluit Sterre te helpen om Raphael te krijgen en wil haar een make-over geven. Marcel wil Sterre juist aan Pim koppelen en bereidt een liefdesbrouwsel voor. Pim doet een zeer mysterieuze ontdekking in het boek over Morgana.

Aflevering 520 (116)
Uitzenddatum: 16 maart 2011
Pim probeert Marcel en Raphael te vertellen wat hij heeft gezien in het boek. Hij weet beide niet te overtuigen en besluit zelf op onderzoek uit te gaan. Marcels plan met het liefdesbrouwsel loopt in duigen als hij zelf de enige is die ervan drinkt. Pim ontdekt een geheime ruimte en heeft niet door dat hij wordt bekeken.

Aflevering 521 (117)
Uitzenddatum: 17 maart 2011
Pim onderbreekt, per ongeluk, de date van Raphael en Sterre met het grote nieuws van de nieuwe ruimte. Samen kijken ze daar hun ogen uit. Anastacia ontmoet Thomas. Ze is niet gelukkig als ze hoort dat hij en Tineke in Het Huis Anubis komen wonen. Morgana maakt slim gebruik van de verliefde Marcel, ze lokt hem in haar wereld.

Aflevering 522 (118)
Uitzenddatum: 18 maart 2011
Marcel is doodsbang als hij ontdekt wat hij heeft gedaan en als hij hoort wat Morgana van plan is. Anastacia geeft een rondleiding aan Thomas. Deze probeert, zoals Morgana hem heeft opgedragen, om haar alvast een beetje in te palmen, maar zal dit succes hebben? Marcel krijgt de schrik van zijn leven als hij na de vlucht uit de magische wereld in de spiegel kijkt.

Aflevering 523 (119)
Uitzenddatum: 21 maart 2011
Marcel heeft zichzelf opgesloten in de badkamer en durft er niet uit te komen. Merlijn verschijnt in de dromen van de Vijf en waarschuwt dat er groot gevaar dreigt. Hij zegt dat ze moeten samenwerken, alleen dan kunnen ze Morgana nog tegenhouden. Morgana geeft Thomas de tegenovergestelde opdracht: hij moet De Vijf juist uit elkaar spelen.

Aflevering 524 (120)
Uitzenddatum: 22 maart 2011
In de school licht het portaal op. Uit het felle licht komt iemand tevoorschijn. Marcel sluipt door het huis, zodra hij Pim ziet, neemt hij hem in vertrouwen en vertelt hij alles over wat hem is overkomen. Deze weet een oplossing waardoor Marcel toch naar school kan. Echter, deze oplossing valt niet in de smaak bij het schoolhoofd.

Aflevering 525 (121)
Uitzenddatum: 23 maart 2011
Schoolhoofd Frederik legt het thema van dit jaar uit: Amerika! Bij het opgeven voor de leadzang in de aankomende schoolband ontstaat er meteen een strijd tussen Frederiks dochter Hester en Anastacia. Sterre ontmoet een vreemdeling en hoort tot haar verbazing dat hij op zoek is naar De Vijf. Wanneer Marcel binnenkomt met een helm op, is voor Frederik de maat vol. Hij moet meekomen!

Aflevering 526 (122)
Uitzenddatum: 24 maart 2011
Sterre en Raphael redden Marcel van Frederik met een origineel smoesje. Marcel heeft er genoeg van, hij wil naar de magische wereld en Morgana vragen om hem te genezen. Sterre en Raphael verstoppen de vreemdeling in de geheime ruimte onder het podium, daar wachten ze op de anderen, maar waar zijn ze? Pim maakt de problemen van Marcel nog erger.

Aflevering 527 (123)
Uitzenddatum: 25 maart 2011
Marcel is boos op Pim, maar die belooft snel op zoek te gaan naar een oplossing. Ondertussen zoekt Sterre naar Pim en Marcel. De Vijf moeten voor middernacht bij elkaar komen! Hester hoort Sterre zeggen dat Anastacia helemaal niet kan zingen en confronteert Anastacia hiermee. Thomas heeft de vreemdeling ontmoet en probeert informatie los te krijgen. Zal het hem lukken?

Aflevering 528 (124)
Uitzenddatum: 28 maart 2011
De ridder ontmoet eindeijk het volledige vijftal. Hij legt uit de ze aleen een kans maken om Morgana te verslaan als ze het teken van 'De Vijf' halen. Morgana waarschuwt Thomas, hij moet dit koste wat het kost gaan voorkomen! Hester is gebrand om te bewijzen dat Anastacia niet kan zingen en wanneer muziekleraar Gideon vraagt wie er wil beginnnen met optreden, schuift Hester Ana naar voren.

Aflevering 529 (125)
Uitzenddatum: 29 maart 2011
Anastacia vlucht het lokaal uit tot grote verbazing van Gideon. Hester probeert Thomas over te halen om samen met haar een act voor te bereiden. De ridder praat in op Pim en probeert hem ervan te overtuigen dat hij echt de helper van Melijn is. Ondertussen vindt Marcel dat het allemaal veel te lang duurt. Gaat hij nu richting de magische wereld?

Aflevering 530
(126)
Uitzenddatum: 30 maart 2011
Sterre, Pim en Raphael bespreken wat ze moeten opofferen om De Vijf te worden. Ze zullen weer 'Apart' worden door hun overgevoelig zintuig. Anastacia geeft toe aan Thomas dat ze eigenlijk niet kan zingen, hoe zal hij reageren? Marcel loopt angstig door de magische wereld. Heeft hij alle reden om bang te zijn?

Aflevering 531
(127)
Uitzenddatum: 31 maart 2011
Marcel vraagt Morgana doodsbang of zij hem wil genezen, maar Morgana is dat niet van plan en betovert hem! Sterre maakt zich zorgen als ze hoord dat Galahad zich moet melden bij het Frederik. Raphael besluit om in te grijpen. Gideon maakt de nieuwe koppels bekend. Ze gaan een liefdesscene oefenen in koppels van twee. Mag Hester of Anastacia bij Thomas?

Aflevering 532
(128)
Uitzenddatum: 1 april 2011
Om Marcel te redden zal de eed snel moeten worden afgelegd. Sterre, Pim en Raphael besluiten om te liegen tegen de ridder. Ze doen net of Anastacia ook mee wil doen. Hester en Anastacia sluiten een weddenschap. Degene die leadzangeres wordt, krijgt Thomas. Als Ana haar kans grijpt krijg ze plots pijn aan haar ogen.

Aflevering 533 (129)
Uitzenddatum: 4 april 2011
Ana is helemaal niet blij met de situatie. Ze heeft ongevraagd haar zintuig terug en van Gideon mag ze met bril geen auditie doen. Frederik vertelt over de 'leerling van het jaar'-wedstrijd. Zowel Pim als Cato zien zichzelf als de gedoodverfde winnaar. Ana wil zo snel mogelijk de 5 worden maar haastige spoed...

Aflevering 534 (130)
Uitzenddatum: 5 april 2011
Thomas krijgt van Morgana de opdracht om nog meer te stoken tussen Pim, Sterre en Raphael. Ana krijgt van de ridder haar instructies. Ze zal goed gebruik moeten maken van haar zintuig. Cato besluit te testen hoeveel Pim van Amerika weet. Is ze onder de indruk? Raphael vraagt Sterre een heel belangrijke vraag.

Aflevering 535 (131)
Uitzenddatum: 6 april 2011
Morgana leert Thomas een heel belangrijke truc, hiermee zal hij de Vijf zeker te slim af zijn. Ana is bezig met haar zoektocht naar het amulet. Het is niet gemakkelijk en ze heeft ook nog eens haast, omdat het bijna tijd is voor de audities. Raph heeft heel schokkend nieuws voor Sterre. Maar is het Raph wel?

Aflevering 536 (132)
Uitzenddatum: 7 april 2011
Sterre begrijpt er niets van. Waarom doet Raphael alsof er niks aan de hand is? Raph snapt op zijn beurt niks van Sterre. Waar heeft zij last van? Morgana heeft een interessante aanbieding voor Anastacia. Als ze hiermee instemt, krijgt ze een mooie zangstem. Maar wel een duistere teken. Wat zal Ana doen?

Aflevering 537 (133)
Uitzenddatum: 8 april 2011
Anastacia heeft niet veel tijd om na te denken over wat er is gebeurd. Ze moet naar de audities! Hester vraagt aan Gideon of zij de leadzangeres mag worden als Ana te laat is. Zal Ana nog op tijd zijn? Pim slaat een arm om Sterre heen. Raphael heeft er genoeg van. Wil Pim soms zijn vriendinnetje afpakken?

Aflevering 538
(134)
Uitzenddatum: 11 april 2011
Hester weet het zeker. Anastacia heeft vals gespeeld en ze is niet van plan om op te geven! De Ridder helpt Sterre in haar opdracht, maar het wil niet vlotten. Sterre kan alleen maar denken aan haar ruzie met Raphael. Morgana waarschuwt Thomas. Het is niet de bedoeling dat hij Anastacia echt leuk gaat vinden!

Aflevering 539 (135)
Uitzenddatum: 12 april 2011
Hester is op bezoek in Het Huis Anubis. Ze is vastberaden uit te zoeken hoe Anastacia de strijd om leadzangeres heeft kunnen winnen. Pim en Raphael maken ruzie over Sterre. Marcel doet er alles aan om ervoor te zorgen dat Sterre dit niet doorheeft. Anastacia en Thomas hebben een zeer leuke tijd. Zo leuk dat Thomas zelfs even geen contact met Morgana wil. Dit heeft gevolgen…

Aflevering 540 (136)
Uitzenddatum: 13 april 2011
Sterres volgende opdracht is in de keuken. Maar ze kan zich niet concentreren. Marcel weet de oplossing: Sterre moet Pim gewoon gaan vertellen dat ze verliefd op hem is. Morgana weet Thomas weer aan haar kant te praten, en geeft hem de opdracht meteen te stoken tussen Pim en Sterre, zal dit lukken?

Aflevering 541 (137)
Uitzenddatum: 14 april 2011
Pim en Raphael begrijpen niets van Sterre, waarom verzint ze van alles? Marcel heeft besloten om Pim te helpen te winnen van Cato met de quiz. Hij heeft muffins gemaakt waaronder eentje met een geheim recept… de lachbes. Met behulp van Sterrres zintuig merkt ze iets heel verdachts bij Thomas…

Aflevering 542 (138)
Uitzenddatum: 15 april 2011
Anastacia confronteert Thomas. Heeft zij wat verkeerd gezegd? Thomas heeft het moeilijk; houdt hij zich aan het bevel van Morgana? Cato maakt de shake voor Pim. Maar op aandringen van Hester gooit ze er een geheim en heel vies ingrediënt in. Sterre is hartstikke zenuwachtig, maar niemand heeft tijd voor haar. Dan loopt ze Morgana tegen het lijf…

Aflevering 543
(139)
Uitzenddatum: 18 april 2011
Sterre zoekt naar de Fee van het Meer, maar zal ze haar vinden? Pim en Cato beloven om hun strijd te staken. Maar zijn beide dit wel echt van plan? Anastacia twijfelt of ze de anderen alles moet vertellen, maar dan biedt Morgana haar een nieuwe deal aan. De Ridder hoort vreemde geluiden uit de geheime ruimte komen. Hij sluipt er naar toe…
 
Aflevering 544 (140)
Uitzenddatum: 19 april 2011
Hester wil Thomas overhalen om samen met haar te poseren als president en presidentsvrouw. Cato maakt de Ridder wijs dat hij een goede detective zou zijn. Als oefenopdracht moet hij uitzoeken waar Pim mee bezig is. Merlijn roept de hulp in van Sterre. Zij moet het zwaard komen halen! Anastacia krijgt door dat Sterre haar niet vertrouwt…
 
Aflevering 545 (141)
Uitzenddatum: 20 april 2011
Marcel en Sterre gaan samen op zoek naar het zwaktepunt van Morgana. Marcel doet een ontdekking waar vooral Sterre iets aan zal hebben! Anastacia wil graag dat Raphael haar helpt met het jaloers maken van Thomas, maar heeft Raf daar wel trek in? De Ridder drukt op school het brandalarm in. Zodra Cato verdwenen is, gaan hij en Pim naar haar schilderij kijken en dan gaat het vreselijk mis…
 
Aflevering 546 (142)
Uitzenddatum: 21 april 2011
Cato is woedend op de Ridder en Pim. Zijn ze gek geworden!? Raphael en Anastacia voeren hun plan uit om Thomas jaloers te maken. Zal Thomas ze door hebben? Sterre en Marcel treffen alle voorbereidingen, zodat Sterre door het portaal kan. Maar zij zijn niet de enige die weten dat Sterre dit van plan is…
 
Aflevering 547 (143)
Uitzenddatum: 22 april 2011
Pim wil het graag goedmaken met Cato, maar de Ridder krijgt het niet voor elkaar om niet in de weg te lopen. Sterre komt aan bij Merlijn, maar die schrikt zich rot. Het is veel te gevaarlijk om alleen te komen! Dankzij het recept van Morgana krijgt Anastacia het voor elkaar dat Hester er opeens heel vreemd uitziet…

Aflevering 548
(144)
Uitzenddatum: 25 april 2011
Sterre probeert te ontsnappen aan Morgana, maar deze blijkt krachtiger dan gedacht. Anastacia is dolblij wanneer Thomas het uitmaakt met Hester. Echter verdwijnt die blijdschap als zij ook geen goed nieuws van Thomas krijgt. Marcel wil Sterre redden en confronteert Anastacia, zij moet gaan, want zij is de enige met het teken!
 
Aflevering 549 (145)
Uitzenddatum: 26 april 2011
Cato doet een poging om Hesters haar weer de originele kleur te geven, maar dit heeft helemaal niet het gewenste resultaat. Morgana geeft Thomas de opdracht om het echte amulet op te halen, maar iemand is hem voor. Het symbool van de persoon die Sterre het liefst wil redden verschijnt… is het Pim of Raphael?
 
Aflevering 550 (146)
Uitzenddatum: 27 april 2011
Marcel en Hester doen een leuke ontdekking op school. Ook verschijnt er een producer die op zoek is naar nieuw talent. Hij is zeer benieuwd naar Anastacia. Raphaels eerste opdracht gaat helemaal mis en heeft vervelende gevolgen voor hem. Anastacia gaat door het portaal om Sterre te bevrijden. Morgana is niet ver weg…
 
Aflevering 551 (147)
Uitzenddatum: 28 april 2011
Anastacia probeert Morgana over te halen om Sterre te laten gaan. Morgana heeft echter hele andere plannen. Hester wil nu echt van haar gekke haarkleur af, ze vraagt Marcel om hulp. Zal het hem lukken? Anastacia baalt enorm als ze een prachtig geluid door de schoolgangen hoort galmen.
 
Aflevering 552 (148)
Uitzenddatum: 29 april 2011
Morgana is streng tegen Anastacia, dit gebeurt er wanneer ze niet luistert! Raphael doet een nieuwe poging om het amulet te vinden, zal het hem deze keer lukken? Pim en Cato worstelen beide afzonderlijk met de laatste opdacht van de wedstrijd. Marcel brengt een zwaard naar Raphael. Maar is het wel de echte Raf?

Aflevering 553 (149)
Uitzenddatum: 2 mei 2011
Cato bevindt zich in een benarde positie en Pim schiet te hulp, maar de reddingspoging verloopt niet erg succesvol. Anastacia en Hester denken beide met Thomas naar het bal te gaan, maar met wie gaat hij nou echt? Morgana verandert van gedaante om Raphael in de val te lokken, heeft hij iets door?

Aflevering 554
(150)
Uitzenddatum: 3 mei 2011
Morgana wil Raphael ook gevangen zetten, maar deze zet alles op alles om te ontsnappen, samen met Sterre. Frederik geeft Marcel de taak van officiële school-DJ. Als Marcel reclame wil maken voor Anastacia gooit Hester roet in het eten. Raphael krijgt een belangrijke waarschuwing van Merlijn…
 
Aflevering 555 (151)
Uitzenddatum: 4 mei 2011
Hester wil Marcel overhalen om een liefdesdrankje te maken voor haar en Thomas. Ze krijgt het voor elkaar, maar is niet helemaal eerlijk. Pim en Marcel wachten gespannen af. Wie is de volgende die De Vijf moet worden? Sterre wil Thomas aanraken om te kijken of hij de verrader is, maar ze raakt per ongeluk Anastacia aan.
 
Aflevering 556 (152)
Uitzenddatum: 5 mei 2011
Sterre denkt nu zeker te weten wie de verrader is. Raphael belooft om deze persoon te gaan schaduwen. Hester heeft een geweldig idee. Cato gaat een cheerleaders act opvoeren als promo voor haar five minutes of fame. Er verschijnt een beroemdheid op school! Marcel komt achter de echte reden waarom Hester de liefdesdrank wil.
 
Aflevering 557 (153)
Uitzenddatum: 6 mei 2011
Marcel wordt hopeloos verliefd op een plant. Sterre wil het zwaard gaan halen, maar Anastacia maakt duidelijk dat ze niet mee durft. Morgana heeft een hele schokkende mededeling voor Anastacia. Marcel leest per ongeluk het liefdesgedicht van Pim, voor Sterre, hardop op de schoolradio. Raphael wil een glas water over de verrader gooien, maar raakt iemand anders.

Aflevering 558
(154)
Uitzenddatum: 9 mei 2011
Frederik is woedend op Raphael, maar Galahad neemt alle straf op zich. Hij krijgt corvee, al heeft hij geen idee wat het is. In een spoedvergadering besluiten De Vijf dat er drie verdachten zijn. Marcel schrikt zich rot wanneer blijkt dat hij twee van de drie heeft uitgenodigd om te komen logeren in het huis Anubis. Anastacia wil het zeker weten. Heeft Thomas het duistere teken, of niet?
 
Aflevering 559 (155)
Uitzenddatum: 10 mei 2011
De Vijf gaan actief bezig met het ontmaskeren van de verrader. Anastacia is niet blij wanneer ze hoort dat Hester op haar kamer komt logeren. Het wordt nog erger wanneer ze zelfs haar bed met Hester moet delen. Thomas nodigt Anastacia, in opdracht van Morgana, uit in de sterrenkoepel en probeert het met een romantische avond goed te maken. Zal het succes hebben?
 
Aflevering 560 (156)
Uitzenddatum: 11 mei 2011
Sterre krijgt een droomboodschap van Merlijn. Ze moeten nu het zwaard komen halen! Hester heeft een spreuk gevonden hoe ze iemand moet laten verdwijnen en ze weet meteen wie ze wil laten verdwijnen. Thomas wil dat Anastacia haar vrienden verraadt. Maar wat wil Anastacia? En belangrijker... waar is ze eigenlijk?

Aflevering 561
(157)
Uitzenddatum: 12 mei 2011
Anastacia is verdwenen. Sterre is in paniek, samen met Raphael gaat ze op zoek. Zullen ze haar vinden? Cato geeft Marcel per ongeluk de indruk dat ze hem leuk vindt. Thomas krijgt van Morgana de opdracht om Pim’s missie te verstoren. Thomas heeft daar wel een plannetje voor.

Aflevering 562
(158)
Uitzenddatum: 13 mei 2011
Marcel weet het zeker, Hester is de dader! Hester denkt dat Marcel doorheeft dat ze Anastacia heeft laten verdwijnen en probeert een spreuk te vinden om Ana terug te toveren. Pim vindt zijn amulet, maar heeft daar niets aan als het blijkt dat hij is opgesloten. Thomas verandert in Pim en gaat naar Sterre en Raf… klaar om door het portaal te gaan.

Aflevering 563 (159)
Uitzenddatum: 16 mei 2011
Hester wil Cato’s probleem wegtoveren, maar zorgt er per ongeluk voor dat het nog erger wordt. Thomas loopt (als Pim) met Sterre en Raphael door de magische wereld. Krijgen ze hem door? Pim zit nog altijd vast maar heeft geluk. Morgana is vastberaden om Pim en Sterre gevangen te nemen.
Aflevering 564 (160)
Uitzenddatum: 17 mei 2011
Pim en Marcel vinden het zeer verdacht als Thomas uit het portaal lijkt te zijn gekomen. Marcel helpt Cato, deze is zeer dankbaar maar moet hem wel eerlijk vertellen dat ze hem niet echt leuk vindt. Pim wil Sterre en Raphael redden en krijgt hulp van Merlijn. Maar is dit voldoende om Morgana op afstand te houden?

Aflevering 565 (161)
Uitzenddatum: 18 mei 2011
Marcel confronteert Thomas, maar die weet het gesprek zo te buigen dat Marcel aan het einde weer overtuigd is dat Hester de verrader is. Hester en Cato besluiten vals te spelen en van te voren te kijken wat de volgende opdracht van de wedstrijd is. Zal Frederik ze betrappen? Thomas wil een ritueel uitvoeren. Een ritueel waarmee Morgana in de echte wereld kan!

Aflevering 566 (162)
Uitzenddatum: 19 mei 2011
De Vijf hebben iets heel belangrijks te pakken wat ze heel goed moeten verstoppen, daarvoor weten ze de perfecte plaats. Morgana vindt Anastacia. Ze geeft Thomas de opdracht om tegen Ana te liegen, zodat deze meedoet met het ritueel. Marcel ziet Hester iets uiterst verdachts doen. Maar is alles wel wat het lijkt?

Aflevering 567 (163)
Uitzenddatum: 20 mei 2011
Marcel beschuldigt Hester recht voor de producer, hierdoor verpest hij een nieuwe kans voor haar. De Ridder geeft Cato lessen in de liefde en net wanneer Pim Cato voor het bal wil vragen, ziet hij de twee samen. Hij trekt een te snelle conclusie. Thomas en Anastacia doen het ritueel. Morgana staat op het punt om de echte wereld binnen te stappen.

Aflevering 568 (164)
Uitzenddatum: 23 mei 2011
Er is maar één iemand die nog gelooft in de goedheid van Thomas, en dat is Anastacia. Hester wordt opgebeurd door Cato en vraagt de producer brutaal of ze nog een keer voor hem mag zingen. Galahad schrikt als hij hoort dat Morgana in deze wereld is en wil maatregelen nemen. Dan kondigt een trilling haar komst aan. Zijn ze nog op tijd?

Aflevering 569
(165)
Uitzenddatum: 24 mei 2011
Hester ziet het niet meer zitten en ruimt haar kluisje leeg om voorgoed te vertrekken. Galahad en Marcel timmeren het portaal dicht, terwijl de anderen de geheime ruimte beveiligen. Morgana bedreigt Marcel en wil dat hij naar haar luistert. Durft Marcel haar tegen te spreken?

Aflevering 570 (166)
Uitzenddatum: 25 mei 2011
Hester heeft een gewaagd plan hoe Cato het volgende onderdeel van de wedstrijd kan winnen, maar is het wel iets voor Cato? Galahad vraagt Anastacia in de bieb te wachten en haalt de anderen voor Marcels eerste opdracht, maar Ana wacht niet. Sterre krijgt eindelijk de waarheid over iets heel belangrijks te horen...

Aflevering 571 (167)
Uitzenddatum: 26 mei 2011
Hester en Cato bereiden hun plan voor om de quiz te winnen, maar als ze aan het oefenen zijn, worden ze bijna betrapt. Sterre is heel erg gekwetst, maar heeft weinig tijd om erover na te denken, Morgana komt op haar af! Pim beschuldigt Cato van vals spel en heeft volkomen gelijk, vindt Frederik dat ook?

Aflevering 572 (168)
Uitzenddatum: 27 mei 2011
Als Pim mee wordt genomen door Marcel, wint Cato de quiz, maar of ze daar nu zo blij mee is? Sterre wil uit het huis Anubis ontsnappen, maar dit lijkt onmogelijk. Marcel krijgt dankzij zijn zingtuig de waarheid over Anastacia te zien. Morgana heeft Anastacia niet meer nodig en deze is daarom alles behalve veilig...

Aflevering 573
(169)
Uitzenddatum: 30 mei 2011
Thomas weigert Morgana nog verder te helpen als ze Anastacia niet helpt. Morgana besluit dat ze Thomas ook niet meer nodig heeft. Frederik is erg teleurgesteld in zijn dochters en dit heeft grote gevolgen voor de wedstrijd en het bal. Gideon en de producer horen een prachtige zangstem, maar van wie?

Aflevering 574 (170)
Uitzenddatum: 31 mei 2011
Hester en Cato hebben ruzie maar krijgen beide afzonderlijk het advies om het goed te maken. Ze besluiten samen om achter de rug van Frederik om alsnog het bal te organiseren. De Vijf moeten met Marcel mee om hem te beschermen. Frederik staat op het punt zijn dochters te betrappen, tenzij Tineke dat kan voorkomen...

Aflevering 575 (171)
Uitzenddatum: 1 juni 2011
Galahad is angstig als hij in zijn eentje het zwaard moet bewaken. Wat als Morgana komt? Pim, Raphael en Sterre zijn geschokt als ze ontdekken wat Anastacia is overkomen. Marcel staat in dubio, moet hij Thomas bevrijden of niet? Tineke is bevreemd als ze de planken voor het portaal ziet bewegen, wat zit daarachter?

Aflevering 576
(172)
Uitzenddatum: 2 juni 2011
Alle lampen vallen uit en de deuren vallen in het slot. Hester en Cato proberen de leerlingen te bevrijden. Anastacia belooft Sterre om niet langs Thomas te gaan, maar spreekt ze de waarheid? Galahad probeert het zwaard angstvallig te beschermen, maar maakt geen schijn van kans tegen Morgana...

Aflevering 577 (173)
Uitzenddatum: 3 juni 2011
De strijd is losgebroken, maar Anastacia zit vast in de magische wereld en zonder haar maken Sterre, Raphael, Pim en Marcel geen kans. Dan krijgt Morgana ook nog het zwaard te pakken. Alles lijkt voorbij voor De Vijf... of is er toch nog hoop?